UR Robots

Din vara acestui an firma Ipad a devenit integrator certificat Universal Robots, avand deja proiecte in derulare cu acest tip de roboti.

-Unul dintre proiecte a avut ca si target reducerea timpului de ciclu pentru introducere a 8 suruburi pe conturul a doua tipuri de ansamble de piese intr-o linie de asamblare .Beneficiarul o firma foarte bine cunoscuta la noi in tara in productia de automobile a imbratisat ideea noastra de a folosii un robot colaborativ UR5 avand in vedere necesitatea de a executa foarte repetitiv o sacina implicand miscarea complexa. O construcite destul de simpla formata din 2 batie unul pentru robot si indexorul paletei pe care vine piesa  si cel de-al 2-lea pentru alimentatorul de suruburi, o zona de safety asigurata de bariere optice, si 2 camere pentru verificarea depunerii suruburilor .

-iar cel de-al 2-lea proiect cu robot colaborativ, il v-om folosii chiar in cadrul firmei noastre pe productia de serie pentru controlul pieselor. Avand in vedere numarul tot mai mare de comenzi si cerintele clientilor de control 100% a produsului finit, unui om I-ar fi imposibil sa execute aceasta sarcina. Dupa cateva discutii si studii am ajuns la concluzia ca este mult mai eficient sa folosim un robot pentru evitarea erorilor umane si accelerarea eficientei productiei. Bancul de lucru este format dintr-un robot colaborativ ur5, si un sistem optic de masurare a pieselor. Piesele vin asezate pe palete iar robotul executa operatia de masurare si sortare a pieselor .